geschikt voor gebruik in agrarische omgevingen

In de landbouwsector wordt een constante druk op de productie gecombineerd met steeds veeleisender wordende consumenten die behoefte hebben aan kwaliteitsvoedsel. Met zulke hoge inzet is het voor boeren essentieel om nauwkeurige en frequente metingen van de gewasstatus te hebben, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen tijdens de productie en oogst. De juiste technologie kan kostbare fouten voorkomen, de winstmarges verbeteren en tijd besparen. Nabij-infrarood (NIR)-analyse heeft zich ontwikkeld tot een snelle, contactloze meetmethode met veel toepassingen in de landbouw.

Deze methode maakt gebruik van draagbare instrumenten om de temperatuur van een plantendak te meten, wat niet-destructieve en eenvoudig te gebruiken hulpmiddelen oplevert voor het monitoren van een boerderij. De hoge kosten van NIR-thermokoppels van industriële kwaliteit hebben het gebruik ervan in veldomgevingen echter beperkt. Ons doel is om aan te tonen dat goedkope infraroodpanelen van consumentenkwaliteit kunnen worden gebruikt als een haalbaar alternatief voor apparaten van industriële kwaliteit voor het meten van de temperatuur van het bladerdak in productielandbouwomgevingen.

infraroodpanelen

Infrarood verwarming met infraroodpanelen is een slimme manier van verwarmen. Een infraroodpaneel is eenvoudig te installeren en snel warm. Deze manier van verwarmen is geschikt voor zowel hoofd verwarming als bij verwarming. Omdat onze infraroodpanelen werken op stroom bespaar jij direct flink op je verbruikskosten voor verwarming en ben je klaar voor een groene toekomst.

Infraroodverwarming is een natuurlijke vorm van elektromagnetische straling die ons dagelijks vergezelt. De golflengten zijn langer dan die van zichtbaar licht en bevatten, in tegenstelling tot andere vormen van elektromagnetische straling, geen schadelijke stralen zoals UV-stralen. De zon zendt een enorme hoeveelheid energie uit in de vorm van warmte via verschillende infrarode golven, en als we om ons heen kijken, kunnen we deze stralingsenergie zien als warmte.

Zijn er infraroodpanelen geschikt voor gebruik in agrarische omgevingen?

IR wordt op verschillende manieren gebruikt om voedsel of producten op te warmen: het wordt vaak gebruikt in bakkerijovens om producten warm te houden, voor het drogen van cacao en pasta, en het kan ook worden gebruikt voor desinfectie door bacteriën en virussen te doden (bijvoorbeeld sporen van B. subtilis, Rhyzopertha dominica).

Een groot voordeel van IR-verwarming is dat deze efficiënt is en niet afhankelijk is van lucht om warmte over te dragen. Dit betekent dat het zeer snel is en geschikt is voor toepassingen waar de ruimte beperkt is, zoals in kassen waar het kan worden gebruikt om de kieming en groei van gewassen te versnellen.

Een ander gebied waar IR bijzonder aantrekkelijk is geworden, is het monitoren van de gezondheid van gewassen. Omdat planten die meer chlorofyl bevatten NIR meer reflecteren, is het mogelijk om satellietbeelden te gebruiken om veranderingen in de vegetatie en de bodemgesteldheid te detecteren. Dit kan de gezondheid van een plant aangeven, waardoor ziekten kunnen worden geïdentificeerd en de productiemethoden kunnen worden verbeterd.

Het is ook mogelijk om IR in combinatie met andere technologieën te gebruiken om nieuwe, innovatieve thermische processen voor voedselverwerkingstoepassingen te ontwikkelen. Dit is een snel groeiend onderzoeksgebied, met veel potentiële voordelen, waaronder verbeterde procesefficiëntie en productkwaliteit. Het is belangrijk om te weten hoe een specifiek voedingsmiddel wordt beïnvloed door IR-verwarming om de verwerkingsparameters te optimaliseren en schade of verlies van gewenste eigenschappen te voorkomen.

Het is bijvoorbeeld niet goed om groenten of vlees te koken of te drogen met IR zonder ook een ander soort voorverwarmingsbehandeling te gebruiken. Dit komt omdat IR zeer effectief is in het verwijderen van water van het oppervlak van het voedsel, wat kan resulteren in een taaie en onaangename textuur of een ongewenste smaak.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *